Başarılı Pazarlama Kampanyası Hazırlamak

Temel prensibi müşterisine en iyi hizmeti sunmak ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için kurulmuş bir bilişim firmasıyız.

Başarılı Pazarlama Kampanyası Hazırlamak

Başarılı Pazarlama Kampanyası Hazırlamak

Günümüzde gelişen teknolojilerle insanlar artık oturdukları yerden internet üzerinden istediklerini alma şansını elde edebiliyorlar bu nedenle şirketlerin çoğu artık e-ticaret üzerinden ürünlerini sunmaktadır. E-ticaret sitenizi tanıtmak, yeni hedeflere doğru adım atmanız ve ürünleriniz hakında tanıtım yaparak siteniz için ziyaretçi dönüşümlerini yakalayarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Tabiki de doğru bir pazarlama kampanyası yapmanız gerekir ancak bunu hazırlamak için de bazı konuları bilmeniz ve bunun için reklam pazarlama çalışmalarınızı dahil etmeniz gerekir. Bunun için sizlere önerilerde bulunucağız;

Bütçeleme

Pazarlama fiyatları düşükten yükseğe doğru değişiklik göstere bilir. Bu yüzden  bütçenizi iş yapmadan önce belirlemeniz sizin için çok önem taşıya bilir. Bu nedenle işletmenizi kurmadan öce yapmanız gereken pazarlama stratejiniz ve bütçenizi mutlaka plana dahil etmeniz gerekir.

Hedefleme

Satış yapılmadan önce hedeflenen kitle önceden belirlenmelidir. Satışı yapıcağınız müşterilerin cinsiyeti, yaşı ve kültürü gibi ürün pazarlaması açısından değişkenlik gösterir.

Hedefleri Geliştir

Satışı artırmak, bilgi salamak gibi bir etkinlik teşvik etmek kendi belirlediğiniz amaçlara ulaşmak için kullanılabilir. Bu nedenle kendiniz açısından ne uygun olduğunu neyi başarmak istediğinizi belirleyerek mesajlarınızı buna göre uyarlamanız sizin için daha iyi olur. Örnek vermek gerekirse sektörler arasında ilk başta görünmek globaleşme içerisinde belirli bir sıraya gelmek için müşteri memnuniyeti ve sadakatini sağlamak gerekir.

Müşteri Tabanla Çalışmak

E-ticaret sitenizde e-postası olan ve indirim kuponlarıyla ilgilenen müşterilerle yada potansiyel alıcılarla iletişime geçin. Alışverişten sonra geri bildirim yapan müşterilerlede ayrıca ilgilenin bu size avantaj olarak dönücektir. Alışveriş sonrası yapılan geri bildirimlere cevap verme personel davranış bakımından ve müşteri memnuniyeti konusunda size avantaj sağlayacaktır. Tabiki de şikayetlerde bulunan müşteriler olucak bunlara cevap vermekten korkmayın. Kötü yorumları ve şikayetleri geri çeviremesiniz ama konuşmalarınızla tekrar müşteriniz olmasını başka ürünler almasını sağlayıp geri kazanabilirsiniz. Birde şöyle düşünün sizinle temasa geçmeyip markanızdan uzaklaşabilme şansının olduğu bu nedenle kötü de olsa bildirimlere cevap verin. Müşteri hizmetleri departmanında çalışan personeler deneyimli olmasına dikkat edin.

Karabina

Denizyolu Taşımacılığı Nedir