E-Ticaret Sitesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Temel prensibi müşterisine en iyi hizmeti sunmak ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için kurulmuş bir bilişim firmasıyız.

E-Ticaret Sitesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

E-Ticaret Sitesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kendi işinizi kurmak, bir e- ticaret sitesi ile birlikte büyümek istiyorsanız, bir e- ticaret yazılımına ihtiyaç duyacaksınızdır. Eğer yazılım, web ve e- ticaret konusunda bilginiz var ise, kendi e- ticaret sitenizi de kurabilirsiniz. Ancak ne yazılımda ne webde ne de e- ticaret ile ilgili bir bilginiz bulunmuyorsa hazır bir e- ticaret altyapı paketi almanız sizin için yararlı olacaktır. Bu şekilde bir e- ticaret altyapı paketi seçerken, yine çok dikkat etmeniz gereken hususları vardır. Bu konular şu şekildedir:

E- Ticaret Sitenizi Şekillendirip Düzenleyin:

E- ticaret site altyapı paketinin içerisinde ilk önce bu durumu kontrol edin. Çünkü ziyaretçileriniz sitenize girdiği zaman sizin markanıza ve müşteriye (hedef müşteriye) hitap eden bir tasarım ile karşılaşmalı. Eğer e- ticaret siteniz için farklı tasarımlar sunulmuyor, istediğiniz gibi düzenleme yapılmıyor ise, bu paket sizin için pek fayda sağlamayacaktır.

SEO Uyumluluğu:

Sonuçta bir e- ticaret sitesi için altyapı paketi alıyorsunuz. Yani hazır bir şekilde başlamak istiyorsunuz. Bu nedenle arama motorlarına uygun bir altyapı paketi almanız demek, SEO uyumluluğu olan bir e- ticaret sitesi altyapı paketi almanız demektir. Ayrıca SEO çalışmalarınız için farklı çözüm yolları da geliştirilebilmelidir.

Farklı Ödeme Yöntemleri:

Artık hiçbir müşteri sadece nakit para vererek alışveriş yapmıyor. Özellikle internet üzerinde alışveriş yapan bir müşteri nakit para yerine kredi kartı, kupon veya sanal para ödemeyi tercih edebilir. Bu nedenle bir e- ticaret web sitesi için altyapı paketi aldığınızda içerisinde farklı ödeme yöntemleri de bulunmalıdır. Örneğin sanal pos entegrasyonu ile, müşterilerinizin kredi kartı ile alışveriş yapabilmesine olanak sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medya Entegrasyonu:

Sosyal ağlarda kullanıcı sayısının artması ile e- ticaret siteleri için de sosyal medya entegrasyonları önemli bir yer edinmiştir. Artık neredeyse bütün markalar kendi adlarına sosyal medya hesabı kurmakta. Böylece sadece arama motorları ve normal reklamlarda değiş, sosyal mecrada da adını duyurmayı başarıyor. Ayrıca sosyal medya üzerinden satış yapabilir veya direkt olarak e- ticaret sitenize yönlendirme yapabilirsiniz. Aynı şekilde e- ticaret sitenizden sosyal medya hesaplarınıza da geçiş yapabilirsiniz. Bu nedenle e- ticaret sitesi altyapı paketi alırken sosyal medya entegrasyonuna da dikkat etmelisiniz.

Stok Modülü Yönetimi:

E- ticaret siteniz ile eş zamanlı olarak hareket eden bir stok bilgi sisteminiz bulunmalıdır. Eğer elinizde kalmayan bir ürün stokta var diye gösteriliyorsa, bu durumda müşteriler sipariş ettikleri ürüne ya hiç ulaşamayacaklar ya da çok geç ulaşacaklar. Böylece siz müşteri kaybetmiş olacaksınız. Üstelik bu durum sizin e- ticaret siteniz için kötü / olumsuz yorumlara neden olabilir. Bu nedenle stok durumunun sürekli güncel tutulduğu ve düzenli aralıklar ile raporlandığı bir sisteminiz olmalıdır. E- ticaret sitesi altyapı paketinin içerisinde ürünlerinizin resim ve açıklamalarını da ekleyen, stok bilgisinin güncel tutulduğu bir modül bulunmalıdır.

Kargo Modülü Yönetimi:

Kargo modülü, e- ticaret siteleri için çok önemli bir detaydır. Müşteri bilgilerinin ve ürün bilgilerinin her zaman güncel tutulması gerekmektedir. Doğru ürünün doğru müşteri adresine gitmesi gerekir. Bu nedenle bir e- ticaret web sitesi altyapı paketi alıyorsanız, içerisinde mutlaka kargo yönetim paneli de bulunmalıdır. Böylece bütün bilgiler güncel tutulabilir ve işleriniz doğru ilerleyebilir.

Müşteri Hizmetleri:

Bir e- ticaret sitesi için vazgeçilmez bir platformdur. Çünkü müşterilerin her zaman sizin için şikâyet, istek veya öneri seçeneği vardır. Müşterilerin bu istek, öneri ve şikâyetleri size bildirmek için bu hizmet platformunu kullanmaları doğru bir seçenektir. Sadece istek, şikâyet ve öneri değil, yardıma ihtiyaçları olduğu zaman da size ulaşabilmelidir. Böylece müşterileriniz için en rahat ve en güvenli hizmeti sunabilirsiniz.

Mailing (E- Posta Gönderme) Yönetimi:

Mailing, yani e- posta gönderme yönetimi, sizin yaptığınız kampanya ve indirimleri ziyaretçileriniz (kullanıcılarınız) ile paylaşmanızı kolaylaştırır. Sizin e- ticaret sitenize kayıtlı olan tüm müşterilerinize aynı anda anlık olarak yaptığınız tüm kampanya ve indirimleri e- posta olarak gönderir. Sizde kayıtlı olan ve sizin ürünleriniz ile ilgili arama yapan kullanıcılarınızın da mail listesinde adı bulunur ve böylece hazır bulunan mail listesindeki herkese aynı e- posta gönderilir. Mailing yönetimi için bir sistem veya yazılım bu e- ticaret altyapı paketine dahil olmalıdır.

Veri Madenciliği:

Veri madenciliği, doğru bilgiyi bulma ve madenleme işlemidir. Çok fazla veri bulunan bilgi yığınlarının içerisinden ileride işimize yarayacak olan bilgileri seçip kullanmamıza olanak sağlar. Böylece nasıl kullanacağımızı tahmin ederek bu bilgileri işleyip, kullanıyoruz.

Veri madenciliği sayesinde müşterilerin önceden yapmış olduğu alış – veriş ve aradığı ürünler bulunuyor. Aslında yapılan alış – veriş ve ürünleri arayan kullanıcıların bilgileri veri madenciliği sayesinde bulunur. Böylece farklı kullanıcılara kendilerini ve ürünlerini duyurma amacı ile e- posta gönderilir. Bu sayede hem firma adını duyurmuş oluyor hem de kullanıcı yeni bir ürün ve e- ticaret sitesi keşfediyor.

Blog Yönetimi:

E- ticaret web site altyapı modelinde SEO uyumlu olması gerektiğini söylemiştik. SEO uyumluluğun olması için bir blog yönetim sayfası da olmalıdır. Böylece içeriklerinizi düzenli bir şekilde yayınlayabileceğiniz bir alan açılmış olacaktır. Bunun yanı sıra sosyal medya entegrasyonuna da katkı sağlayarak sizin için kolaylık sunar. Böylece hem ürünlerinizi tanıtabilir hem de markanızı duyurabilirsiniz. Bu nedenle e- ticaret altyapı paketinde blog yönetiminin de bulunması gereklidir.

Raporlarınız:

İşlerinizin nasıl ilerlediğini, hangi yöntemlerin sizin için yarar sağladığını net bir şekilde görebilmeniz için raporlama yapmanız gerekmektedir. Böylece hem şematik hem yazısal olarak tüm istatistikleriniz kaşınızda olacaktır. Hangi durumlarda iyi hangi durumlarda kötü bir ilerleme olduğunu rahatça gözlemleyebilirsiniz. E- ticaret sitenizde yapılan her çalışmanın raporunu çıkartabilmelisiniz. Veri trafikleriniz, ziyaretçi skalanız, satış ve geri dönüşleriniz bu raporun içerisinde yer almalıdır.

Yönetim Paneli Fonksiyonelliği:

Bir yönetim panelinde birçok yönetim sayfası bulunmaktadır. Ürün yönetimi, stok yönetimi, içerik yönetimi, blog yönetimi, e- posta yönetimi, rapor yönetimi, kargo yönetimi ve muhasebe yönetimi gibi tüm yönetim gerektiren sayfalar yönetim panelinde bulunmaktadır. Yönetim panelleri, bir e- ticaret sitesinin en vazgeçilmez bölümüdür. Yönetim paneli sayesinde istediğiniz gibi ekleme, silme ve güncelleme yapabilirsiniz. Web sitenizin arayüzünü de kolayca değiştirebilirsiniz. Yönetim paneli ne kadar farklı fonksiyonda kullanıma açık olursa o kadar kullanışlı bir panel olur. Ayrıca birden fazla kullanıcı da yönetim panellerine giriş yapabilir ve mobil uyumludur. Bu kadar kolaylık olması dolayısı ile bir e- ticaret altyapı paketinde kesinlikle olması gereken bir unsurdur.

Modül Eklentileri:

Her modül, e- ticaret siteniz için yeni bir özelliğin eklenmesi demektir. Eğer ihtiyacınız olan tüm modüller bulunuyor ise, fazla olan modüller silinmelidir. Çünkü eklenen her modül sitenizin açılma hızını etkiler ve bu önemli bir faktördür. İhtiyacınız olan modülleri internetten ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Yeni bir eklenti kur diyerek yeni dosyanızı (modülünüzü) ekleyebilirsiniz.

Karabina

Denizyolu Taşımacılığı Nedir